CV 2022
2022, 29 december ”Lev med det”
Om opera og partnervold på DR P1. Lyt med her
“Kvinderne, der kunne reddes”
af Astrid Plum i Føljeton d. 9.12.2022
“Læsningen er ikke rar, men den er heller ikke overraskende. I en ny analyse kunne ngo’en Center for Magtanalyse, der står bag danmarkskortet, konkludere, at jalousi er den primære årsag til, at kvinder bliver myrdet, baseret på en kortlægning af de 240 kvindedrab begået i Danmark i perioden 2000-2021.”
2022, 5 december
2022, 3 oktober
Debatindlæg i POV International
Vi skriver om hvad sker der, når vi – organisationerne, der arbejder på at forebygge vold – udfordres i at udføre arbejdet på grund af manglende økonomiske ressourcer.
2022, 16.3
Artikel i Nordjysk ”Tag kvinders utryghed alvorligt” af Anna Vigsø, Cecilie Kramer og Ditte Bjerregaard

2022, 9.3 på 24syv
I anledningen af kvindernes internationale kampdag sætter vi fokus på vold mod kvinder. Ditte Bjerregaard er i studiet og fortæller om sammenhængen mellem vold og magt. Vi taler om hvornår magt bliver til vold, om vold i et kønsperspektiv og om strukturerne bag fysisk og psykisk vold.
https://24syv.dk/episode/nar-magt-bliver-til-vold-med-ditte-bjerregaard
2022, 21.2 Zetland
Zetland bragte et vigtigt bidrag til samtalen om mænds vold og drab på kvinder. I artiklen har Selin Türker interviewet Ditte Bjerregaard og spurgt ind til nogle af de ting der lå forud for det drabsforsøg en mand udsatte hende for. I Center for Magtanalyse taler vi om den vold, vi har mærket på egne kroppe, men vi mangler stadig at få dem, der udøver volden, på banen.
2022, 17.1 Artikel i Nordjyske Avis
“Det er på tide, at vi taler om vold”. Sådan lyder den første artikel fra vores lokalafdeling i Aalborg. Læs den her

Skrevet af Anna Vigsø Pedersen, Anna Krogh Cecilie Kramer og Ditte Bjerregaard
CV 2021
2021, 25. november
Den 25. november 2021 udgav vi vores første litteraturreview. Læs det her
2021, 25 november
International Dag for Bekæmpelse af Vold mod Kvinder, skrev vi en artikel til POV International, hvor vi sætter fokus på begrebet femicide og problematiserer den manglende danske forskning på området:
Læs artiklen her
Borgerforslaget blev lagt op d 8 marts og fik 50.000 støtter på 8 dage.
Vi støtter op om borgerforslaget “ophæv tjenestemandsreformen fra 1969 – skab ligestilling mellem offentlige faggrupper” og er medstiller sammen med de berørte faggrupper. Vi står sammen med sygeplejersker, socialrådgivere, jordmødre og pædagoger om at sige stop til politikerne som opretholder en reform fra 1969 som den dag i dag, stadigvæk skaber strukturel undertrykkelse hos ovennævnte faggrupper i form af løn ulighed og sexisme. Vi mener at ulighed er vold og tjenestemandsreformen er endnu et gennemgribende eksempel på strukturel ulighed i Danmark som sygeplejersker, jordmødre, socialrådgivere og pædagoger er underlagt. Vi opfordrer vores følgere til at underskrive og støtte op om at bryde med den politiske skabte reform fra 1969 og derved bryde med strukturel uligeløn og strukturel sexisme.
https://www.borgerforslag.dk/se-og-stoet-forslag/?Id=FT-07299
#Slutmed1969
Vi har en klumme med i ALT.dk. Klummen er en kommentar til den seneste tids Brian Mørk og Naser Khader-show og #dajegsagdefra.
Igennem begrebet fawning tager medstifter af foreningen, Ditte Bjerregaard, fat i, hvorfor man ikke altid kan sige fra, når man udsættes for vold, og viser hvordan ikke-fysiske former for modstand, også er modstand.
2021, 20. september
Læserbrev i Information ”Der er nu to krænkere i din regering, Mette Frederiksen. Det valg bør du genoverveje” af Anna My, Anna Bernsen, Ditte Bjerregaard, Emilie Blendstrup og Minna Katz

2021, 19. marts
Af Chris Poole og Ditte Bjerregaard har et bidrag med i Politiken i dag.
2021, 8 marts
Konference: STOP vold mod kvinder!Center for Magtanalyse, Danner, Afro Danish Collective, Feminisme for Børn, Kvinder gør modstand, Københavns Unge Feminister, DareGender og Mangfold har inviteret aktivister, eksperter og politikere med på Kvindernes Kampdag.
Hvor: Online. Tilmelding til konferencen skal ske via e-mail Stopvoldmodkvinder@gmail.com
Hvornår: 8. marts 2021 kl. 13.00-16.00

2021, 8 marts
“Kvinder bliver udsat for vold, fordi de er kvinder”
Artikel i ALT.dk https://www.alt.dk/artikler/ditte-bjerregaard-vold-kvinder-ligestilling

I forbindelse med 8. marts og Kvindernes Internationale Kampdag har ALT.dk lavet artikelserien og kampagnen: “Vi taler højt om vold – og håber, at du vil tale med”.
I artiklen taler Ditte Bjerregaard om sammenhænge mellem kønnet opdragelse, magt og den vold hun har været udsat for. Artiklen tager udgangspunkt i de styrker der findes i at kombinere praksisviden, forskning med aktivisme og nye tiltag til at stoppe volden.
2021, 21. maj
Den 21 maj 2021 konstituerede vi Center for Magtanalyse officielt med en bestyrelse.

Ditte Bjerregaard gæstede Radio Ronkedors “Den gamle gris og feministen”. I podcastepisoden sætter hun ord på hvad vold er, og hvordan vi arbejder med voldsforebyggelse i foreningen Center for Magtanalyse.
CV 2020
2020, 11 marts
“#MeToo: Politisk jordbävning pågår i Danmark” Det svenske magasin Feministiske Perspektiver interviewer Ditte Bjerregaard om #MeToo og Danmark. Skrevet af journalist Julia Eriksson udgivet
2020 Underskriftsindsamling: Stop vold mod kvinder og minoriteter i restaurationsbranchen.
2020 Paneldebat om #MeToo.“Is Denmark an exception? #MeToo and Danish gender politics” Afholdt i Soho, Vesterbro af Menneskerettighedsorganisationen EuroMeds den d 26 september
2020 Tal om Vold: Et tilbud for individuel sparring om vold.
2020, 24. august Debatindlæg i Information
“Drop myten om den passive kvinde. Kvinder siger hver dag fra overfor voldelige mænd“ af Ditte Bjerregaard og Chris Poole på vegne af Kvinder gør Modstand!
2020 Samarbejde med “Kvinder gør Modstand!”
Center for Magtanalyse indgår i et samarbejde med konsulent i forebyggelse, Chris Poole og projektet ‘Kvinder gør Modstand’. Kvinder gør Modstand skaber opmærksomhed og synlighed på kvinders modstand mod krænkelser og vold. Besøg hjemmesiden www.kvindergørmodstand.dk og doner dine fortællinger om modstand.
2020 Input
Input – Institut for Psykologi udgiver i temaet ‘Oprørt’ et interview og portræt af Center for Magtanalyse (m. Sølve Storm Falkenberg skrevet Ditte Marie Thiemer Hilbert, stud.psych. og Karen Damgaard, stud.psych. Illustration af Sandra la Cour, stud.psych)
2020 Roskilde Højskole: Talk om: Minoritetsperspektiver og fremtidsretninger
2020 Copenhagen Pride, Debatpanel: Hvordan skaber man en queer opstarts virksomhed? Erfaringer fra tre queer startup
2020 Ungestyret.
Paneldebat om ‘ung til ung’-projekter. En debat om unges position i det politiske, kreative, vidensformidlende og terapeutiske landskab. Lyt med her: https://heartbeats.dk/series/ungestyret-rapolitics/…
2020 Talk Town, Roskilde: Oplæg om Vold og heling
2020 Sankt Hans Båltale: Hvorfor hekseafbrændinger er symbolsk vold
2020 Center for Magtanalyse konstitueres som en almen forening med bestyrelse, frivillige og CVR nr.
2019 Mulernes Legatskole, 2.g: Oplæg om køn, hjernebiologi og myter om kønnede evner.
2019 Center for Magtanalyse stiftes i november på Nørrebro, København
Her kan du hente vores podcasts
Ved at trykke på afsnittet kan du lytte med online og tryk på Download hvis du hente afsnittet ned på din ønskede enhed.
Afsnit 1. byder på en introduktion af de 16 dages aktivisme mod vold. I vil møde Ditte og Sølve fra Center for Magtanalyse og høre mere om vores voldsforebyggende arbejde.
On today’s episode Asta Selloane Sekamane and Golda Fania from Afro Danish Collective will share with us how racism leads to violence. My co-hosts will talk about ways to dismantle structures of oppressions and teach us how dismantling racism begins with individuals not reproducing racist slur, micro-aggressions and actively becoming anti-racists.
I dagens afsnit vil Monalisa Larsen give os et indblik i hvordan hun som kok, kvinde, seksuel- og etnisk minoritetsperson i Danmark, har oplevet at vittighederne på arbejdspladserne ofte gik på at lave sjov med personer som hende. Vi skal høre mere om hvordan kreative, hektiske og usikre arbejdspladser skaber grundlag for miljøer hvor grænsen mellem sjov og vold er udefinerbar. Monalisa fortæller, at hvis man siger fra overfor fobiske kommentarer, kan man risikere at blive udskammet og ekskluderet fra fællesskabet hvilket i sidste ende kan betyde at man må forlade sin arbejdsplads.
I dagens afsnit vil Chris Poole, projektleder for Kvinder Gør Modstand! give os et indblik i, hvordan kvinders modstand ser ud. Det er vigtigt at sætte fokus på kvinders modstand mod vold, fordi den ofte gøres usynlig, enten igennem at offerbebrejde og spørge om hun havde noget med volden at gøre. Den manglende synlighed af kvinders modstand kan også handle om, at modstand ofte relateres til en form for fysisk afvisning. Modstand definerer Chris som en lang række handlinger fra kropslige afvisninger, fx at vende ryggen til en person, eller et verbalt nej til fysisk modstand som spark eller skub. Det kan siges, at kvinders modstand er svær at identificere, fordi kvinder hele tiden gør modstand mod vold og derfor er vi nødt til at tale mere om, hvorfor kvinders grænser og kropslige autonomi ikke respekteres.
I dagens afsnit vil i møde Maia Kahlke Lorentzen som er en af eksperterne bag Cybernauterne. Vi skal blandt andet tale om hvorvidt vold på nettet kan sammenlignes med vold i den virkelige verden. Maia giver os et indblik i, hvad der sker når man blander sig i online-debatter med feministiske- eller magtkritiske perspektiver, og hvordan digitale voldtægtstrusler, stalking og organiserede angreb mod individer hindrer kvinders demokratiske tilstedeværelse og udvikling i samfundet.
11. Mænds Allierethed mod VoldDownload
I dagens afsnit vil rapper, digter og komiker Morten Humme give os et indblik i, hvordan kvindehadsk sprogbrug i musik og jokes om vold mod kvinder er grobund for vold. Morten og jeg har begge været udsat for mænds vold og vi vil tale en hel del om vigtigheden af mænds alliance i arbejdet mod vold.
I dagens afsnit skal I møde Paige og ”D” der vil fortælle om deres erfaringer som unge transkvinder. Mange LGBTQIA+ personer lever med minoritetsstress, fordi de befinder sig i et samfund som ikke anerkender kønnet- eller seksuel- diversitet. Noget cispersoner kan gøre for at skabe et inkluderende samfund er at anvende og anerkende transpersoners og non-binæres respektive pronominer og forstå hvad f.eks. AMAB og AFAB betyder.
I det sidste afsnit, af de 16 dage, vil jeg gennemgå nogle af de overordnede pointer i de 15 tidligere afsnit. Jeg vil udfordre det nuværende voldsbegreb og bidrage med en ny voldsforståelse hvor sprog, og diskriminationsformer som sexisme, racisme, tykfobi, transfobi skal forstås som voldsformer på lige fod med fysiske voldsformer. Jeg vil uddybe, give eksempler og komme med et bud på hvad vi fremadrettet kan gøre i kampen mod at stoppe vold i Danmark.
Husk at vi tilbyder gratis gruppeforløb hos Center for Magtanalyse og individuelle samtaler hos vores afdeling Tal om Vold. Tak for at du lyttede med.
Lisbeth Jessen fra Dannerhuset give os et indblik i hvad vold og krise er. Vi skal blandt andet høre om voldens dynamikker og vi vil høre mere om, hvad der ligger til grund for, at de fleste kvinder først tager kontakt til krisehjælp efter 5 år i vold.
On today’s episode Noura Bittar Søborg will show us, what the danish labour market looks like from an outside perspective. Noura has a long education and background within human rights advocacy, yet it is nearly impossible for her to find work in Denmark with a status as a Syrian refugee.
I dagens afsnit skal vi møde Sherin Khankan som er religionssociolog, grundlægger af Exitcirklen og drivkraften bag Skandinaviens første kvindemoské Mariam Moskeen. Sherin vil give os et indblik i hvad psykisk vold er. Vi skal blandt andet høre om hvordan at vold altid starter med psykisk vold. Vi skal også aflive nogle myter om at vold hos etniske minoriteter er ’værre’ end vold hos den etniske danske majoritet.
I dagens afsnit vil Saime fra Seve Kurdisk Kvindeforening give os et indblik i, hvorfor kvinder går i krig. Kvindekrigerne fra Kurdistan kæmper ikke kun mod IS, de kæmper mod en 5000 år gammel historie om mænds overmagt, vold og dominans. De kurdiske kvinder i Rojava søger at implementere en ’demokratisk konføderalisme’ som betyder en ny samfundsorden hvor mennesket er i centrum, fri fra patriarkalsk- og kapitalistisk udnyttelse.
I dagens afsnit skal i møde Henriette Højberg, direktør og stifter af organisationen DareGender. Henriette vil give os et indblik i, hvad mænds vold er og hvordan vold og maskulinitet er tæt sammenhængende. Hos DareGender arbejder de blandt andet voldsforebyggende ved at redefinere stereotype maskuliniteter. At konstruere nye forståelser for maskulinitet vil altså være med til at forebygge vold mod kvinder, minoriteter og mænd
I dagens afsnit skal I møde min søster Anne-Sophie Bjerregaard, vi snakker om tykhed, tykaktivisme og tykfobi. I dag undersøger vi hvordan normer der sidestiller tykhed med usundhed reproduceres ukritisk i sociale og i videnskabelige sammenhænge. En alvorlig virkning af dette er at nogle tykke personer oplever stress og isolation på baggrund af den sygdomsgørende retorik hvilket har psykiske, fysiske og sociale konsekvenser for personerne.
I dagens afsnit vil Pinoe Andersen fra Københavns Unge Feminister og jeg tale om forholdet mellem sprog og vold. Vi forsøger at strække vores voldsforståelse helt ud til dets yderste punkter for at undersøge hvad der sker når vores aktivismer bliver kaldt for idealistiske og naive ungdomsoprør.
I dagens afsnit vil I møde Jelena Bundalovic og Lærke Thrysøe Nielsen fra Tænketanken Tora. Vi vil tale om hvordan vi kan støtte voldsudsatte. Dette afsnit er et vidnesbyrd på at så snart vi er klar til at lytte på ting der er svære at høre på såsom ting der er fyldt med smerte, sårbarhed og vrede, så kan vi sammen udvide vores kollektive bevidsthed og skabe et samfund med mindre ulighed, diskrimination og vold.