Tal om Diskrimination: Voldens Sprog

Mange tror at vold primært er fysisk. Det er oftest noget, der starter i sproget. Ifølge den amerikanske filosof Judith Butler er nogle mere sprogligt sårbare end andre. Hun stiller spørgsmålet – er dem, der afviser at sprog kan være voldeligt, dem, der ikke genkender undertrykkelsen på egen krop?

Credits: Tak til alle involverede og seje mennesker, der har været med til at realisere denne kampagnevideo Instruktør og fotograf: Minna Katz

Centralt for Center for Magtanalyses voldsforebyggende arbejde er at stoppe volden i sproget – for eksempel sexistisk, racistisk, tykfobisk, transfobisk sprogbrug.

Grundtanken i Center for Magtanalyses arbejde er, at vi bliver til i sociale relationer, fordi mennesker er sociale væsner. Det er derfor altafgørende, at vi taler pænt til og om hinanden. Alle dem, der har været i støttegruppe hos os, identificerer at have været udsat for sproglig vold før andre former for vold. Derfor mener vi, Center for Magtanalyse, at når vi stopper volden i sproget, så kan vi stoppe volden. 

Center for Magtanalyse tilbyder gratis støttegrupper til personer der har oplevet diskrimination og vold. Skriv til os på stoettegrupper@talomvold.dk, hvis du vil høre mere om støttegrupper.


Quiz

Som en del af vores indsats, 16 dages aktivisme mod vold, har vi udarbejdet en quiz, der sætter diskrimination og voldens sprog på dagsordenen. 

For hvornår markerer vi egentlig FN’s dag mod diskrimination, og hvilken kønskategori har i højeste grad oplevet krænkelser på arbejdspladsen? Prøv quizzen og fortæl os i en kommentar, hvor mange rigtige svar du fik.

A: Den 5. februar, B: Den 21. marts, C: Den 17. juni

A: 15,7 %, B: 20,1 %, C: 25,2 %

Rigtigt svar: 25,2 %

A: 10,3 %, B: 13,7 %, C: 17,2 %

Rigtigt svar: 13,7 %

A: Adoptere, B: Blive viet i den danske folkekirke, C: Donere blod

A: Nonbinære, B: Kvinder, C: Mænd

A: 2.000 personer, B: 4.000 personer, C: 6.000 personer


Get your facts straight!


Personlige beretninger


Hvor er vi nu?

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *